Расписан јавни позив за подстицај сеоског туризма

Министарство туризма и омладине расписало је данас јавни позив за подношење захтева за доделу средстава подстицаја за развој сеоског туризма, који ће бити отворен до 15. априла, саопштeно је из Министарства.

Право на доделу средстава имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно- куће, евидентирани у информационом систему Е-Туриста за доградњу и додатно опремање постојећих угоститељских објеката за смештај.

Максимална висина подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара, уз обавезу сопственог учешћа у износу од 10 одсто укупне вредности инвестиције.

Министарство подсећа да је Влада Србије усвојила Уредбу о условима, начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма, којом се, по први пут, за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара.

Циљ је повећање туристичког промета кроз развој руралног туризма, што ће, уједно, допринети и подстицању равномернијег регионалног и локалног развоја, наводи се у саопштењу.

Јавни позив, као и сви потребни обрасци и инструкције за подношење захтева, објављени су на сајту Министарства туризма и омладине.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!