30 новембра, 2023

Радови у Банатској Тополи: Асфалтирање, сaнација и изградња

У Месној заједници Банатска Топола почеле су припреме за радове у центру села. Асфалтираће се део Ослободилачке улице и изградити нова паркинг места, сазнајемо од Недељка Цимеше, председника Савета МЗ.

-Последњих 100 метара Ослободилачке улице није пресвучено новим слојем асфалта. То ће бити урађено у наредном периоду, а изградиће се и нових двадесетак паркинг места. У овој улици проблем је и стара кишна канализација односно дренажа. Цеви су испуцале и шахтови су запушени. Пре асфалтирања цеви и шахтови ће се заменити новим како би атмосферска канализација била у фнкцији. У овом делу улице проблем мештанима представља кишни период јер вода не отиче и задржава се на коловозу и тротоару. Сада ће овај проблем бити решен – рекао је Цимеша.

У улици Вука Караџића, која је и главна саобраћајница, биће закрпљене ударне рупе док ће у Кикиндској улици бити санирана оштећена банкина.

-Радови се финансирају из градског буџета, а локална самоуправа уважила је све наше сугестије о томе шта је најважније урадити у селу. И мештани су агилни тако да заједнички градимо први православни храм у селу. Црква Светог Петра и Павла напредује жељеном динамиком и полако ничу зидови овог објекта – додаје наш саговорник и напомиње да ће се на потесу, од постојеће цркве до маркета у центру села, насути гребан асфалт који ће омогућити нова паркинг места.

Осим тога Тополчани су уз помоћ Добровољног ватрогасног друштва и пољопривредног газдинства Чавић организовали акцију чишћења православног и католичког гробља. Овом приликом однесено је три тоне отпада.

 

не, не , не!!!!!!