Обележен Дан ОШ „Вук Караџић“

Ученици, запослени и гости у адаптираној сали за физичко васпитање прославили су 73. рођендан Основне школе „Вук Караџић“. Већ по традицији, на овај дан уручена су признања најбољима у учењу и спорту из претходне генерације. Тако су Владислава Петровић, ученица генерације и Теодора Станчић, спортисткиња генерације примиле заслужене награде.

-Пуно труда и рад уложила сам да постанем ђак генерације и увек ми је драго када поново дођем у своју школу. Жеља ми се остварила, а титула ми је подстрек да и у средњој школи, Гимназији „Душан Васиљев“, наставим да ређам успехе – открила нам је Владислава.

Пливачица Теодора Станчић, такође је уписала Гимназију.

-Увек ми је било драго када представљам своју школу на такмичењима. Освојила сам медаље које су ми биле на понос, али и подстрек да будем још боља. Трудићу се да остварим још боље резултате  у спорту  – сазнали смо од Теодоре.

У оквиру Фонда „Велинка Тешин“ за изузетне резултате на пољу српског језика и књижевности награђене су и Ђурђина Петровић, Дуња Рађеновић, Теодора Иветић и Тијана Стојковић.

Иван Пантелић, директор школе није крио задовољство што је приредба организована у сали за физичко васпитање која је недавно добила потпуно нови изглед.

-Средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у износу од 3,6 милиона динара решили смо дугогодишњи проблем и заменили прозоре на фискултурној сали и справарници. До краја године имаћемо и нову, мултифункционалну подлогу, у дворишту, у делу где је кошаркашки терен. Исти секретаријат за овај пројекат одобрио нам је 3,1 милион динара. Заједничким улагањем НИС-а и Града у школу ће бити уложено и седам милиона динара. Преко конкурса „Заједници заједно“ добили смо 3,9, а Град ће уложити још 3,2 милиона динара  за замену дела кровне конструкције и црепа изнад  фискултурне сале и кабинета за музичку културу – прецизирао је Иван Пантелић.

Концерту који су поводом Дана школе приредили хор и солисти на инструментима присуствовали су чланови Градског већа Небојша Јованов и Валентина Мицковски.

-Вишедневном обележавању рођендана подједнако се радују ученици који су укључени у све активности и запослени. Локална самоуправа подржала је све пројекте школе обезбедивши средства за пројектно-техничку документацију. Тако је све било спремно да школа аплицира и да заједно учинимо све да наша деца имају модерну и савремену наставу – прецизирала је Мицковски.

Зграда ОШ „Вук Караџић“ изграђена је 1895. године и једна је од најстаријих у Кикинди. Основана је 1950. године и била је једна од четири осмолетке. Од 1952. године носи име Вука Караџића, а школу похађа 365 ђака.

 

 

 

 

 

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!