21 септембра, 2023

ПУ „Драгољуб Удицки“: Нови објекат са 20 соба планира се поред „Плавог чуперка“

У Предшколској установи „Драгољуб Удицки“ упис је трајао  од 18. априла до 19. маја. Чињеница је да је све већи број деце чија оба родитеља раде јер су доласком инвеститора протеклих година отворена нова радна места. То је условило потребу за проширењем капацитета у вртићима.

Одговорни, свако у свом послу, представници Предшколске установе и Града, пре годину и по дана започели су неопходне радње за изградњу новог вртића, за који, како се сада показало, постоји прека потреба, каже директорица ПУ „Драгољуб Удицки“ Кристина Дрљић.

– Добили смо сагласност од градоначелника Николе Лукача да припремимо сву неопходну документацију за нови објекат који би био дограђен поред „Плавог чуперка“. Овај поступак није ни брз ни једноставан и на њему се интензивно ради. Нови вртић имао би 20 соба и био би исте величине као постојећи– прецизира наша саговорница.

Протеклих дана изашла је листа примљене деце. У вртићима недостаје 110 места, у Кикинди 87 и Мокрину 23.

-Реч је о деци чија оба родитеља раде и донели су уредну документацију приликом уписа – сазнајемо од Кристине Дрљић. – На чекању имамо и децу где тренутно ради само један родитељ. Иако је прошао упис, поједини родитељи су се у међувремену запослили и они такође доносе потребне папире за упис.

Наша саговорница додаје и да годинама уназад стигне велики број уписница током августа. Новоуписане деце је 440, колико има места у вртићима.

-Највише имамо малишана од једне до три године који припадају јасленим групама. У овим групама норматив је мали и ми смо у претходне две године у свим вртићима, где је то било могуће, правили нове радне собе. Преграђивали смо и дограђивали старе, адаптирали и санирали простор јер је и наш циљ да сва деца буду у вртићима – напомиње наша саговорница.

У зависности од структуре уписа формирају се и узрасне групе. Од нове школске године биће их 75, од чега је чак 50 целодневних. То у пракси значи да се постојеће групе мењају и старија деца пребацују се у другу групу како би било места за млађе, новоуписане малишане. Све се ради у складу са прописима Министарства просвете о формирању група.

Дежурства током лета

Током летњег распуста дежурају два вртића. У Кикинди је то „Плави чуперак“, а у Мокрину „Невен“.

-„Невен“ први пут дежура јер имамо пријављено педесеторо деце. Током лета укупно ћемо имати формирано 13 васпитних група од чега је 11 у Кикинди и две у Мокрину. Са последњим даном јуна обављене су и проверене и последње припреме. Из искуства знамо да је највећа долазност деце у прве две недеље јула. Из тог разлога, ради што бржег јутарњег пријема и организовања, додатно је ангажовано још васпитача, руководилаца, сарадника и стручних сарадника. О деци ће бринути више од 120 запослених – истакла је директорица Предшколске установе.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!