21 септембра, 2023

Први пут у Кикинди: Фестивал балона и летење изнад града

Кикинђани ће, већ овог месеца, добити прилику за потпуно нов и незабораван доживљај. Захваљујући Туристичкој организацији Града моћи ће да лете топловаздушним балонима! Пријављивање за бесплатан лет почиње данас.

На Фестивалу балона, који се организује уз подршку Града, изнад Кикинде ће, већ за десетак дана, летети балони из четири земље.

– Одлучили смо да нашим суграђанима пружимо могућност да осете како то изгледа летети балоном – каже за Кикиндски портал в.д. директорица Туристичке организације, Јасмина Миланков. – У наш град стићи ће 11 топловаздушних балона из Мађарске, Румуније, Словеније и из наше земље. Фестивал ће се одржати на Старом језеру, одакле ће се и полетати.

Први Фестивал балона трајаће три дана, од 19. до 21. маја. Већ у четвртак, 18. маја, у поподневним сатима, на Тргу ће бити два балона, као позивница на манифестацију.

– Планирали смо да се полеће сва три дана. У зависности од величине, балони ће примати од једног до четири путника, уз пилота који управља балоном. Летење је бесплатно – истиче Јасмина Миланков.

Она додаје да ће техничку подршку Фестивалу пружити искусни чланови Балонарског клуба „Сента“. Могућност да лете имаће пунолетни грађани и млади, старији од 16 година, уз пратњу родитеља.

У Туристичкој организацији сада се још надају повољним временским условима за летење. Управо због тога и што боље усклађености са бројем заинтересованих, неопходна је пријава. Од данас то се може учинити на бројеве: 0230 426 300 и 064 857 40 44.

Потребно је оставити име и контакт телефон, и из Туристичке организације грађани ће бити позивани и добијати своје термине за полетање.

Остаје само да се надамо добром ветру и авантура у ваздуху може да почне!

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!