Град расписао конкурс за финансирање младих талената

Град Кикинда расписао је конкурс за доделу новчаних средстава за подстицај и развој младих талената за 2023. годину. Минимално ће се, по појединцу, одобравати 10 хиљада, а највише, у току године, сто хиљада динара.

Право на финансијску подршку имају млади таленти у свим областима, држављани Републике Србије, са пребивалиштем на територији Кикинде најмање годину дана до подношења пријаве који нису старији од 30 година и нису у радном односу.

Финансирање, суфинасирање, подршка, помоћ или подстицај у областима образовања, науке и културе и уметности, одобраваће се на основу:

– оствареног успеха у претходној школској години;

– освојених награда на републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања – првог, другог или тpeћer места у индивидуалној или екипној категорији, уколико су републичка такмичења утврђена календаром ресорног министарства, а међународна такмичења и олимпијаде одговарају наставним предметима;

– других изузетних резултата постигнутих на такмичењима различитог карактера;

– изузетних пројеката појединаца или других подносилаца;

– званично признатих проналазачких, ауторских или иноваторских радова;

– научно-истраживачких, семинарских радова и слично;

– других изузетних резутата у тој области.

Помоћ се може одобрити и за финансирање и суфинансирање трошкова боравка у Истраживачкој станици „Петница“, стручне праксе (студијских путовања), и боравка најбољих студената и ученика у осталим образовним, научно-истраживачким и другим институцијама од посебноr значаја за развој младих талената.

Да би се остварило право на помоћ, неопходна је потврда или пријава за „Петницу“ или другу институцију ради усавршавања, и препорука средње школе или факултета који похађају.

Финансијску помоћ могу остварити ученици и студенти под условима да су положили све испите из претходних година студија и да нису обновили ниједну rодину студирања.

Млади таленти у области спорта, узраста од 14 до 20 година, који остварују изузетне резултате, могу добити помоћ уколико нису корисници неке друге стипендије у овој области и ако су освојили награде на републичком, међународном или светском нивоу.

Конкурс је отворен је отворен од 26. априла до утрошка средстава. Резултати ће бити објављени на званичном сајту Града.

Пријаве са неопходном документацијом достављају се поштом или лично, на писарници у Услужном центру Града, на Тргу српских добровољаца 12.

Још детаља о конкурсу, списак потребне документације и образац пријаве налазе се на сајту Града: http://www.kikinda.org.rs/index.php?language=lat&page=informacije&option=aktuelnikonkursi&level=pojedinacno&id=676

Ближе информације могу се добити и у Секретаријату за јавне службе, удружења грађана и верске заједнице Градске управе у Градској кући или на телефон 0230 410 237.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!