Први мокрински турнир у баскету: Београдском Слодесу 100.000 динара

У оквиру мокринских 34. „Васкршњих свечаности”, у организацији кикиндског СЦ „Језеро”, по први пут, одржан је турнир у баскету 3х3, с девет екипа, а првопласирани београдски Слодес инкасирао је 100.000 динара и први „слот” на великом финалу Србије. Другопласираном сомборском Џокеру припало је 25.000, а трећепласираним кикиндским Лавовима 10.000 динара.

Турниру су присуствовали градоначелник Кикинде Никола Лукач, председник Скупштине Града Младен Богдан и градски већник за спорт и омладину Драган Пецарски.

– Србија је вишеструки првак света у овом спорту, а Кикинда жели да буде препознатвљива по организацији оваквих турнира. Овакви догађаји доприносе промоцији спорта, али и Кикинде и Мокрина – рекао је Лукач.

Горан Ристић, председник Савета МЗ Мокрин, додао је:

– Мало смо се окренули и спортском и такмичарском духу. Надам се да ће се овај турнир у баскету организовати у нашем селу сваке године.

Директор СЦ „Језеро” Дејан Пудар, истакао је:

– Свих девет учесника биле су изузетно јаке екипе, а финале заиста јако занимљиво. Победничка екипа је светски позната, али можемо да кажемо да су победили спорт и кошарка што је најважније.

Ненад Танасијевић, генерални секретар Националног спортског савеза 3х3 баскет, закључио је:

– У питању су екипе које играју турнире највишег реномеа тако да је било привилегија гледати овај финални окршај.

Д. П.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!