Прва Школска туцанијада у Банатској Тополи: Средствима од ускршње изложбе ићи ће на излет

У Основној  школи „Братство- јединство” у Банатској Тополи од прошле године организују новогодишњу и ускршњу продајну изложбу. Ове године, пред ускршњи распуст, уприличили су и прву школску туцанијаду, а победнику је обезбеђена награда.

– Од новца који зарадимо на овим изложбама частимо ученике излетом. Прошле године смо ишли у биоскоп у Зрењанин, а ове године планирамо посету базенима у Ади, у велнес центру Адице. Поједини ученици наше школе су први пут посетили биоскоп, а поједини ће први пут отићи на базен. Од ове школске године у нашим активностима учествује и вртић „Јежева кућица“ из Банатске Тополе, а деца из вртића ће такође ићи са нама на излет- каже Јадранка Чавић, психолог у школи.

Додаје да изложбе подржава Месна заједница, удружење жена Банатске Тополе, локални маркет „Уна“ и родитељи, тако што обезбеде храну и пиће за све госте и учеснике.

– Посебно смо поносни на наше пријатеље из Кикинде из Мото клуба „Банатски бајкери“ на челу са председником клуба Тамаш Ференцом- Ферком који се радо одазову сваком позиву и обрадују наше ученике пакетићима и слаткишима- наводи наша саговорница.

Од Јадранке Чавић је и потекла идеја за овакве активности. Она води и Креативну радионицу на којој се израђују украси за продају, а у изради, поред ђака, учествују учитељице и поједини наставници, као и родитељи.

Запослени, родитељи и ученици велику подршку за организацију и реализацију ових садржаја који употпуњују школске дане и улепшавају празнична дружења, имају од  директора школе Владимира Дејановића.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!