27 септембра, 2023

Прва седница ГВ у сеоској МЗ ове године – у Иђошу приоритет инфраструктура

Седница Градског већа одржана је данас у Месној заједници Иђош. Градоначелник Никола Лукач и чланови Већа разговарали су са представницима Савета Месне заједнице о неопходним инвестицијама у овом месту.

– Разговор је био веома конструктиван јер има великих проблема и много захтева мештана који врше притисак на Савет. Неопходне су одређене предрадње и одређивање приоритета за планиране радове – рекао је, после састанка, градоначелник Лукач. – Треба да обезбедимо средства како би се употпунио садржај за мештане и то ће, у наредном периоду, и бити приоритет Месне заједнице и Града, да реализујемо капиталне инвестиције у овом месту.

Чланови Савета Месне заједнице били су задовољни исходом састанка.

– Остварили смо своје захтеве. Неопходна су велика улагања у Дом културе и у зграду бившег „Ловца“ и добили смо одобрење да се предузму одређене припремне активности. Савет је имао идеју да се зграда Дома културе претвори у вишенаменски објекат културе у којем ће бити простор за децу, музеј и библиотека, што би помогло развоју културе у селу. Ловачки дом би служио за одржавање многобројних манифестација и пријем гостију – рекла је председница Савета МЗ Иђош, Иванка Грујић.

За редовно функционисање Месне заједнице Иђош, за ову годину, из буџета Града, издвојено је нешто више од девет милиона динара. Додатна средства мораће да се пронађу за капиталне инвестиције, рекао је Љубан Средић, члан ГВ задужен за пољопривреду и месне заједнице.

– До краја године планирани су радови на путној инфраструктури, тротоарима и паркинзима, највећи део оног што је тражио Савет биће и остварено. У Доситејевој улици коловоз ће бити превучен асфалтним слојем, а у Улици Јована Јовановића Змаја биће закрпњене ударне рупе и уклоњене банкине. Такође је обезбеђено милион динара за препројектовање Ловачког дома и пола милиона за озакоњење зграде, пројектовање и јавну набавку за Дом културе – каже Средић. – Потрудићемо се да се са радовима почне до краја године, најкасније почетком 2024. За мост између Иђоша и Мокрина којем је потребна поправка, прво морамо да утврдимо у чијој је надлежности.

Данашња седница Градског већа у Иђошу била је прва у овој години одржана у сеоској месној заједници. Како је најавио градоначелник, са овом праксом ће се наставити и у другим местима Града, како би се са грађанима разговарало о конкретним проблемима.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!