3 октобра, 2023

Прослављене 72 године постојања школе „Ђура Јакшић“

Ученици и запослени у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Кикинди прославили су  72 године рада те установе. Школу је посетио градоначелник, Никола Лукач.

– Град ће, заједно са покрајинским и републичким институцијама, учинити све да обезбеди деци и запосленима боље услове и да створи још боље окружење за све ученике. Уз честитке за Дан школе, желим да, као и до сада, своје знање преносите деци, да ученици науче што више и да из ваше школе оду као још бољи људи – рекао је градоначелник.

Успех ђака ове школе на такмичењима доказује њихову мотивисаност, што је заслуга и наставног кадра, истакла је заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски.

– Залагањем и квалитетним радом, у Школи су доказали да су достојни имена нашег великана, Ђуре Јакшића. Запослени ученицима безрезервно дају знање, преносе им љубав према књизи и вредностима које ће их извести на прави пут – рекла је заменица градоначелника.

У вечерњим сатима, у Народном позоришту, ђаци су извели приредбу за родитеље и госте. Свечаности је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

Директорица Школе, Биљана Шимон, истакла је мотивисаност ученика и наставника.

– Деца су креативна, поносна сам на њих. Наша школа је добро опремљена и уређена у протеклом периоду. Ове године обновили смо и учионице за прваке и сада они не морају да носе књиге кући, него их остављају у ормарићима – рекла је директорица.

Основну школу „Ђура Јакшић“ похађа 410 ученика којима су на располагању и продужени боравак и медијатека. Ова установа учествује и у пројектима Европске уније „Еразмус плус“, у којима се наставници стручно усавршавају, а ђаци учествују у разменама са школама у другим земљама ради стивања нових знања и вештина.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!