Промоција интерактивних „Књига са којима се расте“ у Високој школи за образовање васпитача у среду

Промоција интерактивних књига за децу едиције „Књиге са којима се расте“ ауторке др Драгане Малешевић биће одржана у среду у Високој школи струковних студија за образовање васпитача.

Наслови ових књига су „Биљке“, „Животиње наших крајева“, „Облици и бројеви“, „Откривамо чудесни свет“, „Шта све може моје тело“ и „Животиње далеких крајева“. Оне доносе издавачку новину јер књига није више само текст и илустрација, већ медиј који има звучне и видео записе QR кодова.

Књиге ове едиције утичу на дететов развој у свим доменима његове личности. У интелектуалном домену на развој способности за учење, памћење, опажање, пажњу и мишљење; у вољном домену подстичу вољу деце да уче, откривају, закључују; у емоционалном домену подстичну пријатне емоције код деце и граде позитиван однос према другима и свом окружењу; у социјалном домену развијају однос одговорног односа према другим бићима и заједници, развијају еколошку свест и подстичу децу на акције очувања средине; док у физичком домену подстичу децу на физичку активност.

Књиге доприносе развоју дигиталне компетенције деце и у складу су са Годинама узлета, новим основама рада предшколских установа. Више о овој едицији можете прочитати  ОВДЕ.

Don`t copy text!