Промоција аутомобилизма: Четвороточкаши свих модела и годишта испунили трг

Трећи „Тјунинг шоу“, у организацији аутомобилског спортског клуба „Кар Брадерс“, на Градском тргу окупио је љубитеље четвороточкаша и суграђане. У  такмичењу у стајлингу односно изгледу аутомобила и ДБ драгу, јачини музике у аутомобилу која се мери у децибелима учествовало је више око 190 власника брзих кола и олдтајмера. Међу учесницима из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Румуније, Хрватске, Русије и Словачке. Највеће интересовање изазвао је фијат 1.100 из 1960 године Жарка Цвијетићанина из Апатина који га је уређивао 20 година.

-Аутомобил је верна реплика возила народне милиције. Такав какав је сада користио се шездесетих година прошлог века. Овај модел склапан је у некадашњој фабрици „Застава“ од 1960. до 1962. године. Направио сам га према фотографијама, а како сам и био запослен у полицији није било пуно дилеме како ће изгледати. Аутомобил је недавно регистрован, а на оваквим скуповима носим и реплику униформе која се користила у време када и аутомобил. Немам намеру да га продам јер нема цену – сазнали смо од Цвијетићанина.

Велику пажњу изазвали су и остали стари аутомобили. Олдтајмер клуб Бечеј- Нови Бечеј представио се са колекцијом од десетак возила.

Подржавамо оно што раде наши пријатељи из Кикинде и пуно им помажемо јер су у клубу  махом млади од 18 до 24 године. Мој циљ је да оформимо удружење на нивоу Војводине. Дошао сам са кадетом Б из 1970. године који мој је дечачки сан. Сваког дана гледао сам га како пролази улицом у којој сам живео и зарекао сам се да ће једног дана бити мој. Истог власника имао је 45 година, који на жалост није доживео кадетов 50 рођендан  – рекао је Атила Силађи, председник клуба.

Манифестацију је отворио градоначелник Никола Лукач.

-Драго ми је што је Кикинда трећи пут центар спортског аутомобилизма. Све похвале аутомобилском спортском клубу „Кар Брадерс“ на организацији оваквог скупа. Потрудићемо се да саке године ово окупљање буде лепше и боље. Суграђани су имали прилику да виде велики број аутомобила, а гости да се упознају са нашим градом – истакао је Лукач.

Циљ је окупљање, дружење, али и промоција аутомобилизма. „Кар Брадерс“ има 40 чланова из Кикинде, Зрењанина и Новог Бечеја.

-Потрудили смо се да суграђанима представимо квалитетна, али различита возила у разним категоријама. Наш циљ је да покажемо да је аутомобилизам спорт и да смо против насилничке и неопрезне вожње. Важно је уживати у аутомобилизму без да се ризикује сопствени или туђи живот. Наш циљ је да окупимо што више младих, нарочито почетника у вожњи, да им скренемо пажњу да аутомобил треба волети и возити га са мером – рекао је Саша Јакша, потпредседник клуба „Кар Брадерс“.

Додељено је 66 пехара у различитим категоријама. Сви посетиоци могли су да се опробају тркачкој симулацији, држању фелни, док је за децу организована наградна игра у најбржој вожњи аутића на даљинско управљање.

ПРВИ ВЛАСНИЦИ КАДЕТА Ц

Тибор Гириц из Темерина на „Тјунинг шоу“ дошао је аутомобилом свога оца кадетом Ц из 1975. године.

-Отац је први власник аутомобила има 94 године и пресрећан је када види да је аутомобил који је дуго година чувао са пажњом и љубави и даље у возном стању . Сваку медаљу коју добијемо однесемо му јер је он тај који ме је увео у овај свет. До пре две године он је учествовао на свим манифестацијама и возио аутомобил – додао је Гириц.

А. Ђ.

 

 

 

Don`t copy text!