1 октобра, 2023

Признања талентима: Награђени Тамаш Киш и Марио Комарек

Војвођански савет за подршку талентима уприличио је у Градској кући у Суботици, једанаесту по реду, доделу награда ученицима основних и средњих школа, као и студентима високошколских установа који су постигли запажене резултате на различитим такмичењима и манифестацијама у областима друштвених и природних наука, спорту, ликовној и музичкој култури.

Међу награђенима су двојица Кикинђана-  Тамаш Киш, талентовани баритон, студент на Академији уметности у Новом Саду и Факултету музичке уметности у Београду, и Марио Комарек, матурант ОШ „Фејеш Клара“, млади гитариста који ће школовање наставити у Средњој музичкој школи.

Таленти су награђени плакетама, поклонима и једнократним стипендијама, а захваљујући Мађарском националном савету, могу да учествују на кампу Ержебет и на студијском путовању у Темишвару крајем лета.

Свечаности је присуствовао др Золтан Маружа, државни секретар за јавно образовање у Министарству унутрашњих послова Мађарске, Петер Бајор, извршни председник Удружења мађарских организација за подршку талентима, Ана Андреа Бениовски, конзул Генералног конзулата Мађарске у Суботици, Татјана Варју Потребић, чланица Извршног већа Мађарског националног савета задужена за питања образовања, Јанош Пушкаш, војвођански директор Педагошког завода и саветник председника општине Суботица Хајналка Матин.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!