21 септембра, 2023

Пријем у Градској кући за ватерполисте из Шведске

Од пре пола године Слободан Јакшић, дотадашњи капитен и председник ВК ЖАК, живи у Шведској, тамо је, у Линшепингу, наставио као тренер и координатор рада свих селекција, а ове је седмице довео петорицу својих ученика у Кикинду па је то био повод за данашњи пријем у Градској кући, код градоначелника Николе Лукача.

– Хвала Слободану Јакшићу, он је промотер Кикинде, није заборавио град и ВК ЖАК, довео је петорицу момака да виде Кикинду и Србију, где је Боба научио ватерполо. Разменили су ови момци искустава са ватерполистима ЖАК-а и то ће сигурно допринети њиховом развоју, а нама Кикинђанима је важно да покажемо да смо добри домаћини и да смо град спорта и добрих људи. Нека се и Швеђани увере да смо претходних година пуно радили да бављење спортом у Кикинди буде на много вишем нивоу него што је то било раније – рекао је Лукач.

Јакшић се надовезао:

– Врло брзо по доласку у Шведску, одлучио сам да доведем момке у Кикинду, нажалост због почетка школске године није више њих било у могућности да дође, да виде Србију и да виде какав смо ми народ. Тренирамо седам дана са ватерполистима ЖАК-а, а спремамо се за три такмичења, између осталог и за елитну лигу у коју је клуб пролетос изборио пласман. Иначе, имамо нов базен, један од најмодернијих у Европи, а планирамо да и убудуће долазимо у Кикинду, као и да ЖАК дође у Шведску.

Један од петорице шведских ватерполиста, овај с грчким коренима, Панајотис Папандропулос додао је:

– Кикинда је леп град, а људи гостопримљиви, осим са ватерполом какав се игра код вас, упознали смо се и са вашом традицијом, традицијом, кулутром, спортом… и зато смо врло сретни.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!