Пријавите се за бесплатан преглед коже у оквиру кампање Еуромеланома дан

Општа болница и ове године прикључила се превентивној кампањи Еуромеланома дан, која се одржава 20. маја, а део је европске кампање за рано откривање малигних тумора коже. Поред прегледа који дерматолози раде, кроз ову кампању се промовише значај  превенције, ране дијагнозе и раног лечења рака коже, превенствено меланома. Заинтересовани грађани могу до  до 20. маја да се пријаве за преглед   путем  веб- www.euromelanoma.org/serbia.  Све потребне информације су упаво на овом сајту и сваки грађанин ће добити термин прегледа и име лекара.

Кампања Еуромеланом је званична медијска кампања Европског удружења за дерматолошку онкологију и Европске академије за дерматологију и венерологију, а организуј се се под покровитељством Министарства здравља Републике Србије. Усмерена је на подизање свести о заштити коже од УВ зрачења и раном откривању меланома и других облика рака коже, а мото овогодишње кампање је “Борба са раком коже почињен у твојој глави”.

Стопа обољевања од меланома је у сталном порасту, пре свега због неконтролисаног излагања УВ зрачењу у претходним деценијама, а поред тога ризик је и излагање вештачким изворима УВ зрачења, односно, употреба соларијума.

 

 

Don`t copy text!