Превентивни прегледи у недељу у Дому здравља

У недељу, 19. новембра од 8 до 16 часова у амбуланти Дома здравља у Светосавској 53 биће организовани превентивни прегледи.  Према речима директорице Дома здравља др Биљане Марковић грађани ће моћи да измере телесну масу, а биће им доступно и израчунавање степена ухрањености, мерење крвног притиска, одређивање гликемије, гликолизираног хемоглобина (ХбА1Ц) и липидни статус.

-Ни овога пута нема заказивања, већ је довољно само да грађани оду до здравствене установе од 8 до 16 сати. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. Грађане ће прегледати специјалисти опште медицине, а пацијенте молимо да за лабораторију дођу до 12 сати  зато што  се одређују масноћа и шећер у крви – рекла је др Марковић.

У протеклом периоду рађени су ултразвук дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!