Предстојећег викенда четврти Међународни фестивал хорова „Мелодианум“

Културни центар од петка, 8. до недеље, 10. децембра организује четврти Међународни фестивал хорова „Мелодианум“. Током три дана поштоваоци хорске музике имаће прилику да уживају у концертима из Србије, Црне Горе и Румуније.

Првог дана у петак у 19 сати у Храму Светих Козме и Дамјана  наступа Панчевачко српско црквено певачко друштво. У суботу концерт у сали Народног музеја почиње у 18 часова и кикиндској публици представиће се ОМШ „Петар Коњовић“ из Београда, хор „Прво певачко друштво“ из Шапца, хор „Арс вокалис“ из Београда, хор „Саборне цркве Свети Георгије“ из Новог Сада, хор „Зима“ из Бара и домаћини хор „Атендите“ из Кикинде.

У недељу у исто време и на истом месту наступају хор Западног универзитета из Темишвара и хор „Краљ Петар Први“ из Беиграда. Осим наступа током фестивала биће организована и предавања др Богдан Ђаковић говориће на тему „Везе између српске и руске црквене музике“, а проф. др и др ум Агота Виткаи Кучера одржаће предавање „Јединственост људског гласа“.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!