Представљен пројекат Савеза за школски спорт Војводине: „Навијај и играј фер”

Данас је у Градској кући, у присуству градоначелника Николе Лукача и градске већнице Валентине Мицковски, представљен пројекат Савеза за школски спорт Војводине, а секретар Јован Лекић нагласио је у уводу:

– Реализујемо га с идејним творцем мр Гораном Петровићем и финансиран је од Покрајине. Очекујемо око 500 деце, а захваљујем се градоначелнику Лукачу и сарадницима што су увек добри домаћини.

Надовезао се мр Петровић:

– Пројекат постоји осам година и надам се да ће ученици млађих разреда имати велику корист да науче како се навија. У времену спортизације  изгубили смо осећај за фер навијање. Навијање сада видимо у другом светлу, поготово у Београду у фудбалу и кошарци, и зато би било добро да клубови у нама препозанју партнере а не у навијачким групама. Данас је едукација за учитеље, а на крају ћемо направити манифестацију како да се навија на терену.

Градоначелник Лукач истакао је:

– Кикинда је град спорта и хвала свим поменутим институцијама које нас виде као неког ко на квалитетан начин може да спроведе добре пројекте. Све оно што смо добро урадили у овој области у претходном периоду, делегира наш град да поново заједнички реализујемо овај пројекат. За децу ће ово значити да науче како да се опходе једни према другима, да подржавају једни друге, да најбољи победи и да вратимо фер-плеј на наше терене. Сигуран сам да ће наши најмлађи Кикинђани прихватити овај наставак пројекта, а ми ћемо и даље да подржавамо децу и школски спорт и да едукујемо децу да буду бољи људи.

Јелена Крвопић, председница Школског спортског савеза Кикинде, додала је:

– Кикинда има базу и искуство да спореведе овај значајан пројекат, а ми имамо апсолутну подршку локалне управе и градоначелника. Школски спорт треба да буде најважнији, јер је доступан сваком детету бесплатно, а све је финансирано из буџета Града. Након данашњег семинара, учитељи ће ђацима, наредних месец дана преносити знање. Крајем априла у ОШ „Вук Караџић” наши малишани ће показати шта су научили о ферплеју и то ће показати тако што ће навијати за екипе из других школа што је сјајна идеја.

Д. П.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!