Вечерас у библиотеци: Представљање књига Драгослава Симића, уредника у Радио Београду

Књиге „Гласом писана историја” и „Век сликан микрофоном” Драгослава Симића, дугогодишњег уредника емисије „Говори да бих те видео” Другог програма Радио-Београда и аутора серије документарних емисија, биће представљене у Народној библиотеци „Јован Поповић“ у четвртак, 9. маја.

Његови саговорници били су анонимни и заборављени људи, али и познате личности. Симић је њихова сећања забележио микрофоном, а затим и у овим двема књигама. Неки од саговорника били су: Бранко Лустиг, филмски продуцент и добитник два Оскара за филмове „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“, Тугомил Ујчић, професор и преживели сведок стрељања у Крагујевцу 1941, Бубиша Симић, музичар, композитор и диригент, Ранко Бугарски, лингвиста, Драгица Срзентић, прва супруга Јована Поповића, учесница НОБ-а и жена која је 1948. уручила Стаљину Титово историјско писмо, Зоран Христић, композитор музике за Олимпијске игре у Сарајеву и многи други.

Поред аутора, о књигама ће говорити и Радоман Кањевац, писац и некадашњи уредник Студентског радио програма Индекс 202. Модератор вечери је Милана Бајкин. Књижевно вече почиње у 19 сати.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!