Гласом на друштвеним мрежама помозите екипи школе „Ђура Јакшић“ да победи на Brainfinity такмичењу

Ученици Основне школе „Ђура Јакшић“ у финалу су Brainfinity такмичења. Четворочлана екипа, која је сада осми разред, већ четири године  заредом успешна је у јединственом такмичењу где ученици у тимовима решавају проблеме у реалном контексту, користећи све предности информационих технологија. Њихова менторка је наставница математике Љубица Поповић која се нада да ће њени „Фениксовци“, како се екипа зове, успети ове године да освоје прву награду, ајпод, коју жарко желе.

-Раде се логички, комбинаторно – проблемски задаци са применом у свакодневном животу. Примера ради треба да на гугл мапама пронађу одређено место, па у њему улицу и то све помоћу шифрованог задатка. Прелиминарна такмичења организована су онлајн и наша екипа је била одлична и ушла у финале – појаснила нам је Љубица Поповић.

 

Како би са што више поена сакупили за финале треба им помоћ суграђана који треба да гласају за њих на друштвеним мрежама.

-Најбоља екипа са гласања на друштвеним мрежама биће она која у збиру има највише шерова са фејсбука помножених са пет и лајкова на инстаграму. Поени које финалисти на овај начин прикупе биће урачунати у њихов крајњи резултат у финалу. Рачунају  се само шерови на оригиналној објави односно страници Brainfinity – каже наша саговорница.

Екипа „Fenikssi“ у континуитету од петог разреда решава проблемске задатке. Од септембра, од када је почело овогодишње надметање, једном недељно су требали да дођу до тачног одговора. Рад односно одговор предају у Power Point презентацији и он мора да садржи објашњење како су, Теодора Прибиш, Теодора Ћурчин, Сергеј Богосављев и Огњен Ђомпарин, дошли до резултата. Ускоро их очекује  финале у Београду, а сваки глас ће им помоћи да победе и освоје жељену награду.

 

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!