Предшколска установа „Драгољуб Удицки“ представила свој рад на Сајму образовања

Сајам образовања и наставних средстава под мотом „Учинимо свет бољим” овог викенда одржава се у Београду. Први дан ове манифестације под покровитељством Министарства просвете посвећен је предшколству, а на сајамској смотри представила се и Предшколска установа „Драгољуб Удицки” из Кикинде. Васпитачи Милан Вашалић, Соња Киша и педагог Сања Кузманчев у конференцијској сали говорили су о искуствима у имплементацији нове програмске концепције „Године узлета”.


-Наша тема била је „Заједничке просторне целине за учење као елемент хоризонталног учења у Предшколској установи”. Практично то значи да смо представили начин уређења простора у ком деца бораве, истражују, уче, играју се.  Излагали смо како су ти простори настајали, колико су они инспиративни за дете и колико су важни за овај програм и развој детета – рекла је Соња Киш.

Кикиндска Предшколска установа за учешће је предложена од стране Школске управе Зрењанин и Министарства просвете.


-Међу ретким смо предшколским установама из Војводине које су добиле прилику и част да се њихов рад и резултати постигнути у протекле три године представе на овом сајму. Нови програм „Године узлета” одлично је имплементиран у свих 18 вртића што је и потврђено добијањем три златне медаље и велике златне повеље за васпитно – образовни рад на Међународном сајму образовања у Новом Саду. Ова признања била су нам подстрек да још више и још боље радимо – рекла је директорица Кристина Дрљић.


Сајам образовања и наставних средстава отворила је министарка просвете професорка докторка Славица Ђукић Дејановић, а он представља смотру угледних примера праксе просветног система.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!