Позив за добровољно служење војног рока

Министарство одбране позвало је све држављанине Србије од 19 до 30 година који желе да обуку униформу Војске Србије да се пријаве за добровољно служење шестомесечног војног рока са оружјем.

Позив за пријаву је отворен током читаве године, а до краја новембра траје пријављивање за децембарски упутни рок. Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране, некадашњим војним одсецима.

Младићи и девојке који се одлуче да добровољно служе војни рок у Војсци Србије, поред могућности да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, примаће месечну плату од 38.000 динара.

Биће им обезбеђени и накнада путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, као и војна одећа и обућа.

Након одслужења војног рока заинтересованима се пружа могућност да одмах ступе у професионалну војну службу у Војсци Србије по убрзаној процедури.

Заинтересовани детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години могу да добију у центрима Министарства одбране као и на сајту Министарства одбране Републике Србије.

(Танјуг)

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!