Поводом Светског дана туризма децу упознали са богатством Кикинде

Светски дан туризма, запослени у Туристичкој организацији обележили су са малишанима из вртића „Плави чуперак“. Њих су упознали са историјатом Градског трга, али и са најважнијим туристичким знаметостима: „Данима лудаје“, мамутицом Киком и совама. Како је истакла в.д. директорица Туристичке организације Јасмина Миланков овај дан обележава се трећи пут.

-Заједно са Предшколском установом „Драгољуб Удицки“ одлучили смо да сваке године наше предшколце обучимо да буду мали туристички водичи. Важно је да деца у том израсту упознају средину у којој живе и да заједничким снагама на најлепши начин представимо свој град – рекла је Јасмина Миланков.

Путем платформе е-туриста прати се долазак гостију. Око 80 одсто туриста који посећује Кикнду су домаћи туристи, а око 20 одсто су страни.

-Током зимских месеци, нарочито у време Совембра, имамо више страних туриста у односу на домаће. Госте нашег града све интересује, а у протеклим годинама све веће је интересовање за манифестациони туризам тако да су наши „Дани лудаје“ одлично посећени, али и „Мамутфест“, „Совембар“ – напоменула је наша саговорница.

Кикинда има више од 80 смештајаних јединица капацитета од два до педесет лежаја. Када су „Дани лудаје“ то није довољно, али током године они покривају потребе.

-Недостаје нам објекат који би могао да смести на истом месту и одједном стотину и више особа. Надамо се да ће се и тај проблем решити – закључила је Јасмина Милнаков.

За „Дане лудаје“ ове године Кикинду је посетило преко 50.000 људи, што је више него прошле. Исто тако у 2023.  било је  78.000 ноћења, што је повећање за 15 одсто  у односу на  претпрошлу годину.

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!