Политички феномен у Новом Саду – Од чега и од кога новосадски опозиционари бране Динка Грухоњића?

На јучерашњем политичком скупу испред Ректората у Новом Саду окупили су се опозициони политичари, професионални демонстранти и део професора са Филозофског факултета у Новом Саду у циљу пружања подршке говору мржње од стране Динка Грухоњића.

Поставља се сасвим логично питање од кога и од чега окупљени бране Динка Грухоњића?

У Новом Саду се дешава један потпуно незабележени политички феномен где део опозиције и академске заједнице подржава говор мржње и напада студенте који се залажу за мир и толеранцију.

На овај начин део опозиције дубоко задире пре свега у аутономију Универзитета у Новом Саду, док са друге стране директно подржавају скандалозне речи Динка Грухоњића.

Међу присутнима који су давали подршку Динку Грухоњићу због говора мржње био је дугогодишњи председник ЛСВ Ненад Чанак, затим Брајан Брковић из покрета Браво, Радивоје Јововић и Младен Цвијетић из странке Заједно.

Подсећамо, студенти Универзитета у Новом Саду су 28. марта блокирали Филозофски факултет где су тражили смену професора Динка Грухоњића због говора мржње. Блокада је окончана након преговора током јучерашњег дана између ректора Универзитета у Новом Саду проф. др Дејана Мадића, проф. др Бориса Думнића декана Факултета техничких наука и проф. др Патрика Дрида декана Факултета спорта и физичке културе и студената.

(nsuzivo.rs)

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!