Полицајци, од понедељка, у свим школама у Србији

У свим школама у Србији, од понедељка ће бити присутни полицајци у току наставе, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Данило Стевандић.

„Већ сутра, од осам часова, пре почетка наставе, у свим школама у Србији, а има их око 1.800, биће присутни полицијски службеници све до краја наставе. Они ће превентивно деловати да не дође до прекршаја и спречавати њихово извршење”, изјавио је Стевандић за РТС, а преноси „Политика“.

Он је, такође, рекао да ће, у току ове године, МУП запослити 1.200 нових полицијаца, чиме ће се обезбедити да свака школа има полицијског службеника који ће бринути о безбедности ученика и запослених.

„Посебан акценат ставићемо и на ученике у саобраћају у зонама школа, као и на откривање ватреног оружја, психоактивних супстанци…”, рекао је Стевандић.

Нагласио је и да ће, осим у зонама школа, у наредном периоду бити појачано ангажовање полицајаца на свим јавним местима где се окупља велики број грађана – на трговима, улицама, железничким и аутобуским станицама, спортским приредбама.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!