Покрајинска влада и Град заједнички улажу у изградњу атмосферске канализације у сливу Моравска

Градоначелник Никола Лукач потписао је уговор којим је Граду Кикинди одобрено 150 милиона динара за изградњу секундарне атмосферске канализације у деловима улица Моравске, Јована Стерије Поповића и Ивана Јакшића. Средства је обезбедила Покрајинска влада, преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

-Ове године решавамо вишедеценијски проблем такозваног слива Моравске захваљујући одличној сарадњи са вишим нивоима власти. Прошле године добили смо 30 милиона и ове још 150 милиона динара за пројекат који је укупне вредности 202 милиона динара. На нама је да што пре спроведемо јавну набавку и да почнемо да решавамо огроман проблем становника овог дела града. Захваљујем се Покрајинској влади, Управи за капитална улагања, који имају разумевање за наш град. Хвала и нашим посланицима и свима који су помогли да наши грађани добију то боље услове за живот – рекао је Лукач.

У овој години са 2,6 милијарди динара финансира се и суфинансира 15 пројеката на територији 13 локалних самоуправа у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, као и развоја спорта.

Градоначелник Лукач најавио је још једну важну инвестицију.

-Компанија РЦ „Јуроп“ која је инвеститор Ритејл парка, локалној самоуправи уплатиће 13,5 милиона динара на име такса. То је половина новца неопходног за реконструкцију улице Михајла Пупина од Змај Јовине до Светосавске. Другу половину средстава планирали смо у буџету, тако да ће и ова инвестиција бити завршена. Осим реконструкције пута планирани су и радови на атмосферској канализацији која се задржава код ОМВ пумпе – додао је први човек града.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!