Наставак едукације најмлађих о одговорном власништву

У склопу едукације најмлађих о добробити кућних љубимаца и одговорном власништву, данас су представници ЈП “Кикинда”, у Културном центру Кикинда, реализовали пети програм, овај пут за ђаке другог разреда ОШ “Вук Караџић”. Презентацију су одржале Јелена Пантелић и Бранка Живаљевић.

Истичемо да су овакве едукације најмлађих битан услов за здраво друштво. Учење и васпитање најмлађих да буду одговорни за друго живо биће само је једна степеница више да израсту у добре људе.

Поред главног циља едукативне радионице, а то је подизање свести становништва о потребама других живих бића, желимо и да јавност упознамо са проблемима и последицама системског нерешавања проблема напуштених паса.

Једно истраживање показује да је свега 15 одсто паса који се налазе на улицама градова у Србији ту и рођено. Далеко већи број, њих чак 85 одсто ту је доспело зато што су избачени или као штенци или као одрасли пси јер нису жељени од стране власника. Да ли сте се запитали зашто је то тако? На ово, као и на бројна питања о положају напуштених животиња у граду пробали смо да дамо одговоре кроз интерактивну радионицу са децом.

ЈП „Кикинда“ је прошле године покренуло акцију „Удоми – не купуј“ са циљем да сви заинтересовани љубитељи паса, уколико се одлуче да постану власници кућних љубимаца, размотре могућност удомљавања напуштених паса који се налазе у прихватилишту за псе на адреси Тополски пут број 10.

Напомињемо да удомљавањем паса из прихватилишта добијате стерилисаног, вакцинисаног и чипованог пса и тако штедите на свим овим неопходним трошковима.

Част је и привилегија бити одговоран власник кућног љубимца, јер је радост коју нам они доносе немерљива, поручују из ЈП „Кикинда“.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!