3 октобра, 2023

Подршка Града ватрогасним друштвима

Градско ватрогасно такмичење – годишња смотрa добровољних ватрогасних друштава, одржана је у недељу у Новим Козарцима. Више од 200 такмичара, у неколико узрасних категорија, надметало се у дисциплинама вештина и припремљености: коришћењу ватрогасног апарата, употреби пумпи за гашење пожара, на полигону. За пружену помоћ у досадашњем раду ватрогасних друштава, плакета је уручена начелнику Севернобанатског управног округа, Миливоју Лињачком.

“Ситуација је, до 2012. године била веома лоша, возила су била у квару, ватрогасни домови девастирани, људи су напуштали друштва, посебно на селима, где је бити добровољни ватрогасац одувек била велика част. Од тада се доста променило, радили смо много са њима, издвојили велика средства и вратили тим људима веру у оно што раде на добровољној основи“, рекао је Лињачки.

Град Кикинда посебну пажњу посвећује раду с младима у добровољним ватрогасним друштвима, изјавио је Мирослав Дучић, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације.

„Нажалост, почело је осипање деце у овој области. Жеља нам је да што више младих анимирамо да се укључе у овај облик сарадње са Градом јер на тај начин и ми имамо већу сигурност и заштиту, не само људи, већ и имовине. Ми издвајамо одређена средства за несметан рад свих друштава на територији Града, али ћемо, у наредном периоду, пронаћи и нове моделе финансирања, истакао је Дучић.

На подручју Града данас функционише девет добровољних ватрогасних друштава. Синиша Шавија, председник Ватрогасног савеза Војводине, подсетио је да је, због новог закона, одређени број чланова већ завршио обуке и прегледе и да је у плану да се, до краја 2024. године, сва друштва у Војводини пререгиструју, како би имала ватрогасну јединицу треће категорије.

Град Кикинда располаже са, за сада, задовољавајућим бројем чланова у добровољним ватрогасним друштвима, а нагласак ће бити на обуци младих, закључено је на смотри на стадиону „Илија Пантелић“ у Новим Козарцима.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!