Почиње рехабилитација путева и пешачких стаза

До краја недеље почеће адаптација и санација коловоза на територији Града. Из буџета локалне самоуправе за радове је планирано 55 милиона динара и заједно са средствима из Покрајине у путеве ће ове године бити уложено више од 100 милиона динара што је знатно више него претходне, истакао је директор ЈП „Кикинда“ Чедо Гверо.

– Биће рехабилитован асфалт у улици Јована Јовановића Змаја од Башаидског друма до Михајла Пупина у дужини од 800 метара. На истом потесу биће урађено 65 паркинг места укупне површине 1.100 квадрата. Од Башаидског друма до Партизанске изградиће се 43, а  од Блока И до кућног броја 162 ниће нова 22 паркинг места. У току је прикупљање документације за реконструкцију улице Михајла Пупина која ће се надовезати на Змај Јовину улицу и у којој ће такође бити изграђени паркинзи. Ова инвестиција износиће више од 50 милиона динара – рекао је Гверо.

 

Рехабилитоваће се укупно 3.000 метара путева. У другом рејону овим послом биће обухваћене улице: Ђуре Оличкова и Стевана Лакаи Гиге у дужини од по 240 метара, Киш Михаља у дужини од 350 метара заједно са 90 метара који се налазе на катастарској парцели 3329. У плану је и по 450 метара асфалта у улицама Милоша Црњанског и  Вељка Петровића, 230 метара у Мирослава Антића и 150 метара у Железничком Новом Реду у улици Липа.

-Део другог рејона у којима су замењене азбест цементне водоводне цеви биће комплет сређене. Урадиће се и 890 метара пешачких стаза, међу којим бих издвојио део Албертове поред ДТД-а, од Иђошког пута до улице Мирослава Антића и са овим послом започињемо. Ту стазе није било и грађани су ишли путем. Пешачке стазе реконструисаће се и у улици Краља Петра Првог, од Дечијег и Школског диспанзера до Карађорђеве, на углу Масарикове и Жарка Зрењанина, али и у другом рејону где их нема  – додао је наш саговорник.

 

 

У трећем кварталу године планирано је и уређење паркинга у центру Микронасеља, што ће бити наставак од прошле године. Пошто су код Блока Б уклоњене гараже сада ће бити изграђен приступни пут са двадесетак  паркинга уз сам ритејл парк.

Ђорђе Кленанц из ЈП „Кикинда“ напоменуо је да су у план ушле улице које ће чинити целину по завршетку радова.

-Рехабилитација коловоза подразумева замену дотрајалог слоја асфалта на комплетној деоници новим асфалтом. То ће бити урађено и у Змај Јовиној улици која ће добити нови изглед након што се заврши изградња паркинга. Обимнији радови очекују нас у улици Михајла Пупина од Јована Јовановића Змаја до Светосавске. Ове године планирано је и постављање семафора на углу Змај Јовине и Партизанске како би се решило такозвано саобраћајно загушење на овој раскрсници – прецизирао је Кленанац.

Извођачи радова биће фирме „Војпут“ из Суботице и „Еко-градња“ из Зрењанина.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!