У КЦ одржана радионица на тему климатских промена

Радионица у оквиру Уницефовог пројекта WASH (Water, Sanitation and Hygiene – вода, санитација/јавно здравље и хигијена) одржана је данас у Културном центру. Пројекат у Србији спроводи Стална конференција градова и општина, у сарадњи са локалним установама у одабраним градовима.

– Наш задатак је да отворимо дискусију о томе како климатске промене утичу на водоснабдевање, санитацију, хигијену и здравље деце и младих и како они могу да утичу на доношење одлука у овој области – објаснио је Миодраг Глушчевић, програмски директор за урбани развој, животну средину и комуналне делатности у Сталној конференцији.

Партнери у пројекту у Кикинди су Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Града, у сарадњи са Јавним предузећем „Кикинда“, Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом и Гимназијом, чији представници су учествовали на радионици.

– У сарадњи са Сталном конференцијом већ смо спровели анкету на ову тему и данас ћемо представити резултате – рекла је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата и додала да је циљ пројекта да се млади ангажују, да се чује њихово мишљење.

Уницефов пројекат обухвата пет градова у Војводини: Нови Сад, Суботицу, Сомбор, Сремску Митровицу и Кикинду. Како кажу организатори из Сталне конференције, досадашњи утисци су да су млади веома укључени, да разумеју како климатске промене утичу на свакодневни живот, имају одличне идеје и веома су заинтересовани да помогну.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!