3 октобра, 2023

Почео „Мелодианум“: Празник хорске музике у Кикинди

Првог дана Међународног фестивала хорске музике који организује Културни центар Кикинда, у Храму Светог оца Николе уприличен је концерт хора Певачког друштва „Преподобни Рафаило банатски“ из Зрењанина. У Културном центру, проф. др Антоанета Радочај Јерковић одржала је предавање „Хорско певање-из различитих перспектива“.

Вечерас (субота) од 19 часова у Народном музеју биће одржан концерт Женског вокалног састава „Рес Миранда“ из Новог Сада, који је освојио Гран при на прошлогодишњем фестивалу, и Мушке вокалне групе „Паноника“ из Зрењанина. У недељу, такође у Музеју од 19 сати, наступиће Зрењанински камерни оркестар са „Бисерима класичне музике“.

Фестивал хорске музике „Мелодианум“ ове године поред такмичарског дела и три концертне вечери, укључује и предавања еминентних стручњака о хорској музици. Данас од 19 сати, предавање и радионицу на тему „Глас као човеков најважнији инструмент“ одржаће проф. др Агота Виткаи Кучера.

За само такмичење пријавило се четрдесетак хорова из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске. О најбољима у девет категорија одлучиће осмочлани жири на челу са проф. др Биљаном Јеремић.

 

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!