Почело са радом Саветовалиште за брак и породицу: Здрава породица – здраво друштво

Саветовалиште за брак и породицу, које је прошле недеље почело са радом, представљено је представницима локалне самоуправе, Центра за социјални рад, ПУ „Драгољуб Удицки“, „Наше куће“ и ОШ „6.октобар“. Циљ је да се помогне паровима и породицама у различитим животним ситуацијама. Мастер психолог и породични саветник Милана Голушин и дипломирани социолог Милкица Момчилов биће стручни тим саветовалишта.

-За породице које су у кризи и које се суочавају са изазовима које не могу саме да реше ми смо ту. Наше саветовалиште отворено је и за појединце који желе да раде на себи, тако да ће ускоро бити познат и број телефона на који нам се могу обратити и заказати термин. За сада радимо два пута недељно, а уколико се укаже потреба увешћемо додатне термине – навела је Милана Голушин.

Подршку саветовалишту пружили су Град и покрајински Завод за равноправност полова. Градоначелник Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски и председник Скупштине града Младен Богдан присуствовали су презентацији, а први човек града овом приликом истакао је да породица најважнији део друштва као и да је она покретач здравог развоја деце, младих, али и читавог друштва.

Локална самоуправа је ту да ствара услове за што бољи живот који ће допринети бољим и функционалним односима, додала је Дијана Јакшић Киурски.

-Постоје проблеми у породицама и њих је важно решавати уз помоћ стручњака. Они нису табу тема и треба их решавати са онима који могу да дају корисне савете у њиховом превазилажењу.  Циљ је да стварамо здраво друштво те је ово један од начина да га испунимо. Саветовалиште за брак и породицу биће бесплатно за све суграђане и суграђанке. Део је Локалног акционог плана за родну равноправност од 2024. до 2026. године. Сигурна сам да ће се пројекат одржати и ми ћемо се потрудити да конкуришемо за средства код што више фондова како би Саветовалиште радило на задовољство свих – казала је Дијана Јакишић Киурски.

Саветовалиште за брак и породицу ради у оквиру Центра за стручно усавршавање.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!