Планови Туристичке организације: Сајамске промоције, базари, концерти, нови садржаји

Да је Кикинда град добрих домаћина који посетиоце привуче и освоји аутентичном и атрактивном туристичком понудом, сведочи и чињеница да наш град бележи пораст броја туриста, о чему је Кикиндски портал већ писао. У Туристичкој организацији у овој години, спремно настављају промоцију не само Кикинде, већ и околних села. Шта су планови у наредним месецима, сазнајемо од Јасмине Миланков, в. д. директорице Туристичке организације.

-За неколико дана, Туристичка организација Кикинде као добитник ознаке „Најбоље из Војводине“ учествоваће на 44. Mеђународном сајму туризма у Београду који ће бити одржан од 23. до 26. фебруара. Кикинда ће се представити 24. и 25. фебруара. Добили смо позив од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам као носиоци сертификата „Најбоље из Војводине“. Имамо леп задатак и обавезу да на свим промотивним материјалима за Дане лудаје истакнемо ову ознаку, што са поносом и чинимо. На београдском сајму, представићемо се не само туристима из наше земље, већ и целог региона -наводи Миланков.

Како најављује, прве суботе у марту биће одржан Базар који ће, и овога пута, на једном месту- градском тргу, окупити разноврсну и занимљиву понуду локалних предузетника. Наредна активност ТО заједно са Градом биће традиционални осмомартовски концерт „Женама с љубављу“ на ком ће наступити познати бенд „Освајачи“.

-Биће обезбеђен бесплатан превоз из свих села, о чему ћемо благовремено обавестити суграђане, како би дошли и уживали на концерту у хали СЦ „Језеро“. Позивамо све суграђане да дођу- истиче Миланков.

Кикинда и Туристичка организација учествоваће и на Међународном сајму туризма у Бања Луци који ће бити одржан од 9. до 12. марта.

-Драго нам је да ћемо и ове године имати прилику да представимо Кикинду и Дане лудаје, Кику, Теру, сове, 22. најлепшу улицу, Старо језеро, као и туристичке ресурсе у нашим селима. На том сајму представља се цела Србија, као и земље у окружењу. Ово је трећи пут да ћемо учествовати на Сајму у Бања Луци, досадашње повратне реакције су биле одличне-напомиње наша саговорница.

Међу предстојећим активностима неће изостати ни традиционални и веома добро посећени Сајам цвећа који ће уследити у априлу. Међу предстојећим активностима је и заједничко обележавање Светског дана здравља планирано у мају, у сарадњи са здравственим установама и спортским удружењима, као и Градским удружењем пензионера, а све у циљу промоције здравих стилова живота.

-Идеја нам је да сви они промовишу шта то раде у циљу очувања здравља, а да једна од тема буде и како смо се некада играли у детињству. План је да се активности одрже на Старом језеру-најављује наша саговорница.

Нова манифестација на пролеће

У Туристичкој организацији настоје да новим садржајима обогате понуду. Наша сазнања да планирају нову манифестацију су потврдили, али са детаљима још не излазе.

-Чим утврдимо све појединости, обелоданићемо. Верујем да ће планирани садржај бити итекако атрактиван и привући пажњу посетилаца- наговештава Јасмина Миланков.

Новина за угоститеље

Из ресорног министарства, стигао је позив ТО да присуствујемо конференцији о представљању нове финансијске услуге која ће омогућити безготовинску наплату и од стране физичких лица-регистрованих пружалаца услуге смештаја у категорисаним објектима и путем букинг платформе.

-Највећи део наших капацитета је у власништву приватних лица, а уколико ће ово за њих бити олакшица трудићемо се да је што пре спроведемо. Пратимо све новине које се тичу наших угоститеља-каже в.д. директорица Туристичке организације.

 

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!