27 септембра, 2023

Период ђачких екскурзија и рекреативне наставе: Саобраћајна полиција контролише да ли превозници поштују Правилник

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, имајући у виду да је у току период учесталијих ђачких екскурзија и рекреативних настава, у циљу заштите безбедности деце и наставног особља спроводе мере контроле да ли превозници поштују одредбе Правилника о начину обављања организованог превоза деце.

Подсећамо да је организатор превоза дужан да најкасније у року од 48 часова пре отпочињања превоза обавести надлежни орган унутрашњих послова о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса, броју ангажованих возача аутобуса и броју пријављене деце и других лица која учествују у извођењу путовања, како би саобраћајна полиција могла благовремено да изврши контролу свих аутобуса и возача.

Правилником о начину обављања организованог превоза деце таксативно су наведени услови које морају испуњавати аутобуси којима се врши превоз екскурзија, односно услови које морају испуњавати возачи који врше превоз деце.

Припадници Министарства унутрашњих послова контролисаће да ли аутобуси и возачи аутобуса испуњавају све неопходне услове и неће дозволити полазак на екскурзије док не буду испуњени сви прописани услови.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!