21 септембра, 2023

„Пасуљијада“ у Руском Селу 23. пут

У оквиру Великогоспојинских дана у Руском Селу, на стадиону ФК „Црвена звезда“ јуче је одржано је традиционално такмичење у кувању пасуља.

На „Пасуљијади“ је учествовало 20 екипа, што је више него ранијих година, рекао је председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић и истакао да такмичари из Старе Молдаве, побратимљеног места, редовно долазе већ готово две деценије.

Манифестацију су организовала удружења „Завичај мој“ и „Јединство“, а присуствовали су му градоначелник Никола Лукач, помоћник покрајинског секретара за туризам, Милан Јарић, и председница Спортског савеза Кикинде, Јелена Чуданов.

– Стварање контаката и пријатељстава са гостима један је од циљева дружења и Месна заједница и Град ће увек подржати организаторе оваквих окупљања – рекао је Лукач.

Одржавање „Пасуљијаде“ омогућио је и Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

– Секретаријат подржава манифестације по својим конкурсима и нама није важно да ли је у питању „Егзит“ или неки мањи догађај. Oво је прилика да се прикажу карактеристике краја, да покажемо шта имамо у Војводини и Србији – рекао је Милан Јарић.

Истовремено са „Пасуљијадом“ на Фудбалском стадиону одржавао се Меморијални турнир у фудбалу „Маринко Петровић“, а у вечерњим сатима и музички програм.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!