Овога викенда Кикинда центар стрељаштва у Србији

Стрељачка дружина Кикинда овога викенда други пут организује дводневно међународно такмичење у стрељачким олимпијским дисциплинама (10 метара пиштољ и пушка) – „Кикинда куп 2023”, које је данас у дворани „Језеро”, отворио градски већник Драган Пецарски, а Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинда, рекла је:

– Драго нам је што је наш клуб из Кикинде и ове године довео наше најбоље из ове гране спорта, тако да је прошле године све било фантастично организовано, ове године поново и очекујем да ће с овом организацијом сви имати мотив да постигну још боље успехе. Тако да верујем да ће бити успешан како данашњи тако и сутрашњи дан и драго ми је што ће око 200 такмичара бити ту и наравно, како Град тако и Спортски савез, увек ћемо подржати манофестације на оваквом добром нивоу и верујем да ће после сви из Кикинде отићи задовољни и желеће да се врате и наредне године. Надамо се да ће то остати традиција и да ће се и наредне године одржати.

Надовезао се Душко Петров, најбољи кикиндски стрелац:

– Ово је други традиционални турнир, а ове године имамо нешто више такмичара 208. Долази пет земаља: Индија, Молдавија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија, а план нам је да идуће године идемо с 10 земаља што ће бити вероватно врло изводљиво. Ово такмичење је уврштено у календар Европске стрељачке федерације тако да се Кикинда налази на мапи стрељачкој буквално свугде у свету заједно са великим градовима Европе.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!