10 децембра, 2023

Отворен позив за учешће на 43. Симпозијуму „Тера“

Центар за ликовну и примењену уметност „Тера“ објавио је позив за подношење пријава за учешће на 43. Интернационалном симпозијуму скулптуре у теракоти „Тера“ који ће се одржати од 1. до 31. јула 2024. године.

Симпозијум „Тера“ обухвата концепцију и извођење уметничког дела од теракоте, које ће бити трајно постављено у парку скулптура. Уметничка дела колекције су искључиво из области савремене уметности и могу укључивати: вајарска дела, просторне инсталације или друга уметничка дела настала од глине (у мањој мери и договору са организатором, дозвољени су и други материјали).

Више информација заинтересовани могу добити на сајту: https://terra.rs/symposium-open-call/

Крајњи рок за подношење пријава је 15. новембар 2023. (23:59, CET). На основу поднетих пријава или директног позива организатора биће изабрано шест до осам вајара.

Интернационални симпозијум скулптуре у теракоти великог формата „Тера” основаo je 1982. године академскi вајара мр Слободан Којић. Од тада се одржава сваке године од 1. до 31. јула у Кикинди, у простору некадашње фабрике црепа – објекту индустријске архитектуре, изграђеном 1895. године.

До сада је на симпозијуму „Терра” учествовало око 250 вајара из 43 државе.

Одређен број скулптура изложен је у јавним просторима – у легату чувеног Интернационалног бијенала савремене уметности у Венецији, у Ташмајданском парку у Београду, у згради Градске управе Кикинда и испред главног улаза, у парку Опште болнице, као и на градском тргу, у непосредној близини галерије.

Остатак фундуса у јавном простору налази се у парку скулптура бивше фабрике црепа у којој се одржава Симпозијум.

(Фото: Тера, званични сајт)

не, не , не!!!!!!