27 септембра, 2023

Осам награда за основце на Државном такмичењу талената у Земуну: Тимур Борисов из ОШ „1. Октобар“ први из математике

На 65. Државном такмичењу талената основаца одржаном у суботу, 27. маја у Земуну, полазници Регионалног центра за таленте „Душан Васиљев” наставили су серију изванредних резултата коју су претходног викенда отпочели средњошколци, и освојили осам награда: Тимур Борисов (математика, прво место, 96 поена и награда за најбољи рад из математике у држави, ОШ 1. октобар Башаид, осми разред, менторка Марија Поповић), Јована Карић (физика, треће место, 85,8 поена и награда за најбољи рад из физике у држави, ОШ Свети Сава, седми разред, менторка Марија Поповић), Лара Аврамов (физика, награда за најбољи рад из физике у држави, ОШ Свети Сава, седми разред, менторка Марија Поповић),  Ана Војводић (математика, друга награда за најбољи рад из математике у држави, ОШ Свети Сава, седми разред, менторка Марија Поповић),  Хелена Грујић (физика, награда за најбољи рад из физике у држави, ОШ Свети Сава, осми разред, менторка Марија Поповић), Растко Поповић (физика, друга награда за најбољи рад из физике у држави, ОШ Свети Сава, осми разред, менторка Марија Поповић).

-Тимур Борисов донео је историјску прву награду из математике нашем Центру, а Марија Поповић је овогодишња најуспешнија менторка, пошто је чак шесторо полазника група за физику и математику награђено на државном нивоу. У укупном збиру, дванаесторо полазника РЦТ „Душан Васиљев” који су остварили пласман на највиши, државни ниво, освојило је четрнаест награда из седам научно-истраживачких области (физика, математика, биологија, историја, географија, психологија, енглески језик), што је апсолутно најбољи резултат у седмогодишњој историји кикиндског Центра- наводи Срђан Срдић, руководилац РЦТ „Душан Васиљев”.

Јавна презентација награђених радова биће одржана наредне недеље у дворишту Народне библиотеке „Јован Поповић”, датум ће бити накнадно објављен, а полазници и ментори позивају све заинтересоване да својим присуством увеличају овај свечани догађај и ближе се упознају с радом досад најуспешније генерације наших младих научника и истраживача.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!