Очекивано- потврђено: Миленко Јованов једини Кикинђанин у новом сазиву Народне скупштине

Републичка изборна комисија саопштила је коначне резултате парламентарних избора. У Скупштину Србије улази 10 изборних листа,  а највећи број мандата- 129 припао је листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“.

Кандидат те листе и шеф посланичке групе СНС у протеклом сазиву, Кикинђанин Миленко Јованов поново ће ући у редове највишег представничког тела што је било и очекивано с обзиром на високо 15. место на поменутој изборној листи.

На осталим „пролазним” местима за републички парламент нема Кикинђана.

Подсетимо, листу „Ивица Дачић – премијер Србије“ у парламенту ће представљати 18 посланика, а листу коалиције НАДА као и листу  Бранимира Несторовића „Ми – глас из народа“по 13.

У парламент улази и пет мањинских листа. СВМ ће бити заступљен са шест места у парламенту, по два ће имати листа Усаме Зукорлић – Уједињени за правду и СДА Санџака – др Сулејман Угљанин, док је Руска странка освојила један посланички мандат, као и  листа политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!