1 октобра, 2023

Обeлежена годишњица бомбардовања Кикинде

Уз сећање на све невино страдале у нашој држави у току агресије 1999. године, годишњица НАТО бомбардовања Кикинде обележена је данас на градском тргу.

Код Споменика жртвама ратова деведестих „Туга“, цвеће су положили и запалили свеће представници Српских ратних ветерана са Секцијом породица погинулих, СУБНОР-а са Секцијом Посебне јединице полиције, и представници локалне самоуправе: председник Градског парламента, Младен Богдан, и чланице Градског већа, Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

– Прошле су 24 године од бомбардовања, а и данас смо сведоци страдања нашег народа, сада на Косову и Метохији. Овде смо да и њима изразимо подршку – рекао је председник Скупштине Српских ратних ветерана, Владимир Радојчић.

Он је подсетио да је, на данашњи дан, шпанска авијација бацила бомбе на магацин и Центар за обуку паса кикиндске Касарне. Један пројектил је промашио циљ и завршио у атару. На срећу, није било погинулих ни повређених, али је повратни удар причинио материјалну штету на кућама у ширем рејону касарне.

– Овај догађај не сме да буде заборављен због свих који су се борили у том рату и свим осталим ратовима од 1991, до 1999. и дали животе за своју земљу – истакао је председник Скупштине града, Младен Богдан. – Удружења која чувају традицију и културу сећања веома су нам важна и Град континуирано ради на побољшању  услова ратних војних ветерана. Управо је у изради нови локални акциони план за побољшање њиховог положаја.

Богдан је подсетио да је данас Међународни дан деце и да је, у НАТО агресији, погинуло више од 80 малишана.

– Никада не смемо да заборавимо оно што је учињено њима, њиховој породици и свим грађанима наше земље. Град Кикинда, својим мерама и политиком, стално ради на томе да свако дете живи у нормалној и здравој породици и средини – рекао је Богдан.

НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије трајалo је од 24. марта до 10. јуна 1999. године. У њему је учествовало 13 држава, а još девет земаља уступило је ваздушни простор за спровођење агресије.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!