3 октобра, 2023

Обележен Дан Руског Села

Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан Месне заједнице у среду су обележени у Руском Селу. Положени су венци на Споменик жртвама фашизма и одржана је Свечана седница, на којој су Петооктобарске плакете уручене Николи Војиновићу и Земљорадничкој задрузи “Руско Село“. Захвалнице Месне заједнице добили су мештани: Весна Пабди, Милена Билић, Јелена Бербаков, Драгана Голубовић, и Недељко Лакић из Удружења „Завичају мој“.

Из локалне самоуправе полагању венаца присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица, Дијана Јакшић Киурски, помоћник градоначелника, Шандор Талпаи, председник и секретар Градске скупштине, Младен Богдан и Жива Кнежевић, и Љубан Средић, члан Градског већа.

“Трудићемо се да, и у наредном периоду, остваримо заједничке пројекте, како би ово место било још боље за живот. Због тешке ситуације, неки приоритети су се променили, али све што житељи Руског Села сматрају да је потребно ради бољшања квалитета живота, биће урађено“, рекао је Лукач.

Председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић, говорио је о улагањима Града у радове у Руском Селу.

“Обезбеђена су средства за адаптирање простора за целодневни боравак деце у вртићу, започета је адаптација објекта Фудбалског клуба, постављен је и успоривач у близини школе. У оквиру текућег одржавања, асфалтираћемо улице у селу. Након тога, коначно ћемо, до краја године, обновити кров Дома културе“, изјавио је Марјановић.

Обележавању Дана Месне заједнице присуствовали су и многобројни мештани и чланови борачких организација.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!