1 октобра, 2023

Обележавање Дана победе

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Вучевић, који је и изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, венац је положио у пратњи шефа Кабинета министра одбране Горана Момчиловића и начелника Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Милета Витезовића. Уз интонирање химне Републике Србије и свечани строј Гарде Војске Србије, Вучевић је у спомен-књигу уписао:

„Бесмртним херојима, свима вама без обзира на идеолошке разлике и свим палим савезницима за свету слободу нашег народа, нека је вечна слава и хвала. Данас, када у тузи дочекујемо Дан победе, дубоко потресени трагедијом која нас је недавно задесила, инспирисани вашом вером и јунаштвом заветујемо се да ћемо знати да сачувамо слободу и мир. Вечан помен подај Господе свим херојима слободе Србије”, истакао је Вучевић.

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић предводио је, поводом 9. маја – Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, државну церемонију полагања венаца и одавања почасти у оквиру комплекса Гробља ослободилаца Београда.

Селаковић је положио венац и одао почаст код Споменика ослободиоцима Београда и код Споменика црвеноармејцу, а затим је положио и цвеће на споменик Вечне ватре, који се налази у склопу комплекса Спомен-парка на Гробљу ослободилаца Београда.

Церемонији обележавања присуствовали су и представници Министарства одбране, Града Београда, СУБНОР-а Србије, као и амбасадори Русије, Белорусије, Азербејџана и Казахстана и представници удружења грађана.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!