1 октобра, 2023

О предузетништву уче из прве руке: Алекса Раца гост Економско-трговинске школе

Kaко би ученицима приближили реални свет пословања, указали на то да су формална знања која стичу у школи применљива у пракси и мотивисали их да се, можда, и сами отисну у предузетничке воде, Економско-трговинска школа организује посету успешних предузетника из наше средине.

Овога пута, гост је био Алекса Раца, власник предузетничке радње Нуто из Накова. Алекса је похађао Економско-трговинску школу и са истом озбиљношћу и одговорношћу је наставио школовање на Пољопривредном факултету у Новом Саду, на смеру агроекономија.

Предузетничка радња Нуто, од 2020. године бави се производњом природних производа од лешника и кикирикија који су на тржишту препознати као изузетно квалитетни.

– Предавање је одржано у петак у препуној медијатеци Економско-трговинске школе. Гост је причао свом животном путу, интересовањима, мотивима који су га навели да се бави овом делатношћу, како се посао развијао, да ли је имао помоћ и од кога, о изазовима посла, о предузећу, производима, проблемима који се јављају у пословању, пробоју на тржиште, конкуренцији и борби са њом. Говорио је о лепим странама, као и проблемима који се јављају у предузетничком послу, маркетиншким активностима, плановима за будућност. Ученици су пратили излагање са великим интересовањем, а  постављајући бројна питања, сазнали су више о вођењу самосталног посла- каже Јасна Грбић, професорица у Економско-трговинској школи.

Оваква занимљива и интерактивна предавања са гостима- успешним предузетницима, ова средња школа организује већ петнаестак година, у оквиру предмета Предузетништво.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!