3 октобра, 2023

Новогодишњи концерт балетске школе: „Aвантура далматинаца“ на позоришној сцени

Грациозност и лепоту балетског плеса на традиционалном новогодишњем концерту, и овог децембра донели су ученици новосадске основне балетске школе, истуреног одељења у Кикинди. У балетској представи „Авантура далматинаца“ учествовало је четрдесетак плесача.

-Новосадска основна балетска школа, истурено одељење у Кикинди ове године је навршило пуних 20 година постојања- истакла је чланица Градског већа задужена за образовање и културу Валентина Мицковски.

-Новогодишњи концерт је прилика да нам покажу резултате свог рада и труда. Постојање ове школе је од великог значаја за наш град с обзиром на позитиван утицај на децу. Уче се координацији покрета, музикалности, кореографији, историји балета, а такође имају и могућност да након завршетка основне школе упишу средњу балетску школу У Новом Саду. Драго ми је да као град препознамо квалитет и потребу за оваквом институцијом и наставићемо да подржавамо њихове активности- рекла је Мицковски.

Балетска школа у Културном центру под окриљем државне новосадске основне балетске школе у Новом Саду ради пуне две деценије, али постоји више од 30 година, додаје директор ове установе културе Марко Марковљев.

-Вечерас је на репертоару балетска представа коју су наставници и деца припремили поводом новогодишњих празника, за њихов традиционални празнични концерт. У представи учествује више од четрдесеторо деце и наставниka који раде са њима. Поред новосадске и суботичке балетске школе, ово је једино одељење балетске школе у Војводини на шта смо веома поносни- закључује Марковљев.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!