27 септембра, 2023

Нови конкурс за куповину сеоских кућа

Министарство за бригу о селу расписало је нови јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 2023. годину. Подносиоци пријаве конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, на чијој територији се налази сеоска кућа са окућницом.

Максимални износ бесповратних средстава износи 1.200.000,00 динара. Право учешћа на јавном конкурсу имају: појединци, самохрани родитељи, брачни парови и ванбрачни партнери, који на дан подношења пријаве испуњавају прописане услове.

Неки од услова које подносиоци пријаве морају да испуњавају су да су пунолетни држављани Србије, да немају навршених 45 година живота, да нису осуђивани, да нису власници или сувласници некретнина и да нису у поступку одобравања кредита за куповину и адаптацију некретнина.

Сеоска кућа са окућницом треба да испуњава основне услове за живот и становање, да се налази у селу у којем постоји бар један од објеката јавне службе (амбуланта, пошта, школа и слично), да је изграђена у складу са прописима и да није предмет судског спора.

По овом програму до сада је додељена 1.631 кућа у 110 локалних самоуправа. Јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 2023. годину можете пронаћи овде.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!