Новак Деспотовић први у Србији, други на Међунаодној олимпијади

Новак Деспотовић из Кикинде, ученик трећег разреда Математичке гимназије, остварио је још  успехе на међународном такмичењу, али и на државном такмичењу наше земље. На IX Кавкаскoj математичка олимпијади освојио је друго место и сребрну медаљу. Талентовани математичар учествовао је у категорји сениор. Израда  задатака трајала два дана по четири сата рада, а Србију је представљало осморо ученика по четворо у сениорској и јуниорској лиги. Колико је такмичење било захтевно говори чињенца да је само  један такмичар из Лиме односно Перуа успео је у потпуности да реши све задатке сениорске лиге.

 

Надметање је окупило  163 ученика из различитих земаља, међу којима су Белорусија, Бугарска, Доминикана, Казахстан, Перу, Русија, Србија, Тајланд, Турска.

На  Државном такмичењу Србије из математике које је одржано у Математичкој гимназији у Београду, Новак је се такмичио у А категорији за треће разреде и успео је да понови успех од прошле године и освоји златну медаљу.

 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!