Нова помоћ за мајке и очеве: Школа родитељства помаже у одгоју деце

„Школа родитељства“ нови је садржај намењен младим родитељима. Покренута је као део „Школе за труднице“ кроз УНИЦЕФ-ов програм „Разиграно родитељство“ који реализују локална самоуправа, Дом здравља, Центар за социјални рад и ПУ „Драгољуб Удицки“.

-Није довољно да разговарамо, саветујемо и учимо само труднице односно мајке. За правилан одгој бебе и детета неопходан је чврст родитељски савез. Осим предавача, који су већ укључени у „Школу за труднице“, укључиће и дефектолога, обуку за пружање прве помоћи, пренатално читање. Кроз радионице ће родитељи моћи боље да се информишу о исхрани одојчета, да буду укључени у развојно саветовалиште и многе друге активности. У оквиру предавања родитељи ће научити и на који начин могу да масирају своју децу. Она је важна јер се преко додира ствара блискост – истакла је Оливера Вучковић Попов, главна се сестра Патронажне службе и координаторка „Школе за труднице“.

Подршку новом програму за родитеље пружила је и локална самоуправа. Ово је још један пројекат из области популационе политике и дечије заштите, навео је Младен Богдан, председник Скупштине града.

-Град издваја значајна средства за помоћ родитељима, онима који желе да се остваре у овој улози, али и за децу. Наш циљ је да нас буде још више и континуирано радимо на томе да га остваримо. Ово је још један садржај који показује да је Кикинда град породице и да је наша средина идеална да у њој одрастају малишани. Помажемо рођење деце, незапослене породиље, у оквиру беби клуба делимо пакете за најмлађе суграђане, чланови смо покрета „3+“. Све труднице, али и суграђанке врло брзо имаће и бољу здравствену заштиту јер се завршава реконструкција Диспанзера за жене  – рекао је Младен Богдан.

„Школа родитељства“ реализоваће се у Културном центру, а родитељи који желе да је похађају могу да се пријаве у гинеколошкој амбуланти, а планиран је кол центар који ће бити на услузи младим родитељима за сва питања и недоумице.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!