Јован Божин, вокал и Дуња Шкапик, плесачица представљају Кикинду на највећем музичком такмичењу

Јован Божин (20) и Дуња Шкапик (19) представљаће Кикинду на овогодишњем такмичењу „Србија у ритму Европе“ које се одржава у нашем граду.  Одлуку је донео стручни жири по завршетку аудиције у Културном центру.

-Ово је трећа срећа. Трећи пут учествујем и сада ми је пружена прилика да будем део овог такмичења. Срећан сам што ћу имати прилику да, заједно са Дуњом, представим свој град. Драго ми је што ћу певати песму на српском језику, што ће ми пружити прилику да најбоље испољим емоцију коју нумера има  – истакао је Јован Божин, студент београдског Факултета савремене уметности.

Дуња Шкапик, студенткиња је Техничког факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину и плесом се бави од четврте године.

-Плес је моја прва љубав и велика је част што сам добила прилику да представљам родни град. Заједно са Јованом потрудићу се да будемо најбољи – додала је Дуња Шкапик.

У жирију су били Милан Милинковић, главни кореограф фестивала и Немања Антонић, задужен за музички део фестивала.

-Јован и Дуња ће на фестивалу представљати Србију пошто је Кикинда, захваљујући Ени Гогић, Ени Шошић, Милани Рајков и Иви Племић, домаћин „Србије у ритму Европе“. Управо моје највеће симпатије прошле године побрале су младе Кикинђанке којима сам дао максималан број поена. Ове године одабрали смо најбоље и најспремније Дуња је једна од најбољих плесачица које сам видео, а Јован је велики потенцијал и сигурно има одличну будућност – рекао је Милинковић.

Ове године очекује се учешће 26 локалних самоуправа, што је највише до сада, открио је Ненад Јеремић, један од организатора.

-Трајемо већ 14 година и исто толико трудимо се да сваке године унапредимо наше музичко такмичење. Обишли смо тридесетак градова и помно бирамо извођаче. Похвалио бих представнике Града који су се максимално ангажовали и не сумњам да ће бити одлични домаћини – напоменуо је Јеремић.

Аудицији су присуствовали председник Скупштине града Младен Богдан, који је поздравио све који су се пријавили и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

-Највеће музичко такмичење у нашој земљи управо је „Србија у ритму Европе“. Њихова мисија је да афирмише младе и талентоване певаче и плесаче. Драго ми је што ћемо бити домаћини и Кикинду представити у најбољем светлу – казала је Валентина Мицковски.

Како је најављено ове године припрема се највећи спектакл до сада, у трајању од 180 минута, који ће пратити више од 11 милиона гледалаца из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!