Немања Ковачевић из Козаре прешао у Слободу, па „експлодирао”

Силна Слобода са свог „Илије Пантелића” испратила је „петицом” Омољичане, па се уз гол-разлику 15:3, након четвртог кола вратила на лидерску позицију војвођанског „Истока”. Да није било промашеног пенала у трећем колу на гостовању у Банатском Великом Селу, када је меч завршен без погодака, утисак би био беспрекоран, но било како билo, након старта сезоне у први план избио је млађани вођа навале Немања Ковачевић.

Робусни Ковачевић, који ће 10. децембра напунити тек 17 година, у другом колу, дан пошто је стигао из редова највећег ривала Козаре, био је на дебију двоструки стрелац у победи против Качареваца, потом је управо против бившег клуба изборио поменути пенал који Галић није искористио, а онда је минуле суботе против Омољичана постигао можда и најбитнији, други гол на мечу и широм отворио врата уверљивом тријумфу. Тада је посебно привукла пажњу његова смиреност и рутина.

Након што га је Галић пронашао у шеснаестерцу гостију, снашао се на малом простору, маниром искусног играча заобишао голмана Омољичана и лагано поентирао. Усто, стално је гладан лопте, нуди се саиграчима у свакој ситуацији и ако овако настави, уз мању корекцију телесне тежине, превазићи ће врло брзо покрајински ранг, самим тим и оца Милу који је у Козари својевремено оставио траг на војвођанским теренима.

– Пошто у матичној Козари нисам добио праву шансу да се докажем, сада после три меча више нема сумње, донео сам праву одлуку када сам прелазио у Слободу. Хвала новом клубу на указаној прилици, за почетак сам узвратио на прави начин, три су гола на моме конту и изборени пенал, али тек ме очекује доказивање у континуитету – вели Ковачевић.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!