Немачки недељник „Унзере Цајт“: САД, ЕУ и Берлин подржали опозицију да би Србија одустала од политике неутралности

Опозициону листу „Србија против насиља“ Запад је подржао са циљем не само промене власти, већ и стварне промене режима у земљи, јер Вашингтон, Брисел и Берлин желе да Србија коначно одустане од политичке неутралности и добрих односа са Русијом и Кином, пише немачки недељник „Унзере Цајт“ уз констатацију да је „Србија остала отпорна“.

Леп поклон за опозицију у Србији коју подржава Запад – владајућа листа председника Александра Вучиц́а је, након пребројавања свих гласова, јасно победила на парламентарним изборима 17. децембра и потиснула изазиваче на своје место. Према подацима Републичке изборне комисије, Вучицћева листа освојила је 46,75 одсто гласова, док је опозициони савез „Србија против насиља“ са 23,66 одсто освојио двоструко мање. Коначни резултати објављени су прошле недеље уочи празника православног Божића – наводи недељник.

„Унзере Цајт“ указује да је после неуспеха на парламентарних и локалних избора у децембру, прозападни савез „Србија против насиља“ покушао да организује масовне протесте.

„Међутим, ново издање ‘обојене револуције’ није уродило плодом. Позиви на демонстрације углавном су били концентрисани на Београд и били су усмерени против наводне масовне изборне преваре. Протести су достигли врхунац 24. децембра када су демонстранти покушали насилно да уђу у Скупштину града. Пробуђена су сећања на упад у Скупштину 2000. године, који су организовали од ЦИА обучени активисти ‘Отпора’ после рата Натоа против Југославије, којим је прекршено међународно право, а који је резултирао свргавањем тадашњег председника Слободана Милошевицћа“, подсећа недељник.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!